Marbella | Malaga

14-10-2019

Wat een mooie omgeving is dat zeg! Een plaats met veel impressies, natuur en cultuur. Natuurlijk weer de moeite waard om daar iets over te bloggen. 

Ik zal beginnen met Marbella, de plek waar wij ook verbleven met de familie. De stad staat bekend om de luxury lifestyle en de dikke auto’s en jachten. Dit kwam ook zeker terug in de stad; mooie winkelstraten, de jachthaven en uiteraard de auto’s die er rond reden.  


Maar ook Marbella heeft haar nostalgische kant; Marbella Old Town. 

Een knus en gezellig gedeelte van de stad waar het volhangt met bloemenpotjes op de witte muren. Love it! Daarnaast zie je de Spaanse nostalgische sfeer terugkomen in de gebouwen, beplanting en de steentjes op de grond.  

Natuurlijk hebben we meer gezien dan alleen de stad Marbella. Na een lange rit door de bergen kwamen we aan in Ronda, wat vroeger ook wel “Acinipo” genoemd werd. 

Hier doe je echt een sfeervolle impressie op. Alles ziet er een beetje oud en vintage uit. Van souvernirs tot de kledingwinkels toe zie je een bepaalde stijl terugkomen. Zoals je kunt zien op de toegevoegde foto’s. 
Wat ook erg mooi is om te zien, is het uitzicht op de adembenemende vallei. Omringd door riviervalleien en de monumentale brug is de trots van Ronda die het plaatje helemaal af maakt.
 
Tip: mocht je ooit nog eens Ronda bezoeken, neem een vestje of jas mee. Omdat het erg hoog ligt kan het in de schaduw nog frisjes zijn. 

Een leuk en verwarrend feitje; tijdens mijn week in Marbella ben ik ook nog in Engeland geweest! 
Hoe dat zit? Gibraltar ligt midden in het Malaga en is een staat van Engeland.  
In Gibraltar zie je de Engelse cultuur overal terug komen. De telefooncellen, brandkranen, lantaarnpalen en uiteraard de manier van het betalen, dit kan ook in £, ponden.

En uiteraard zitten er fancy cafeetjes, wij bezochten Rosa’s Cafe. Een schattig, hip en fruitig cafe waar je je cappuccino’s kunt personaliseren. 

Maar het interieur is ook zó snoezig! Overal komt het roze in terug en er hangt een grote rozenwal.