Centraal museum Utrecht

16-04-2019

Je herkent het vast wel, je gaat zogenaamd op een leuke excursie met je school, maar ze vertellen pas een dag van tevoren dat jullie naar een museum gaan... Tjah, "zo saai" zoiets denkt iedereen wel als ze dat horen. Toch hebben wij het optimistisch opgevat en kregen we er zelfs zin in om naar het museum te gaan! 

"Van kunst aan de muur tot poseerachtergronden voor je feed"

Wij, Britt, Marina en ik, hebben onze hele Pinterest eerst vol gespamt met inspiratie hoe je fancy foto's kunt maken in een museum. Als je goed kijkt naar al die schilderijen, zul je zien dat ze best gaaf zijn om voor te poseren. Dat hebben wij dus meer dan genoeg gedaan.

Het grappige was dat de beveiligers nogal verbaasd waren dat al die jonge meiden zo onder de indruk waren van al die schilderijen en beelden, normaal gesproken zoekt de meeste jeugd de uitgang op, of lopen ze naar het café. Sommige meiden waren zelfs té enthousiast dat ze per ongeluk struikelde en tegen een waardevol schilderij aanstootten, gelukkig is dit goed opgelost.

Zoek iets wat bij jouw feed past

Misschien heb je zelf wel een feed waar een bepaald kleurtje in terug komt, of misschien wel iets van goud, of juist iets heel simpels. In een museum hangt het er allemaal! Probeer ook vanuit verschillende perspectieven foto's te maken, dit laat de details zien en geeft gelijk een ander beeld van het museum.

Kortom: een museum hoeft niet per se saai te zijn! Maak er zelf wat kunstzinnigs van door gewoon een hele bijpassende fotosessie te houden ;)

Hier nog wat foto's van onze fotosessie:

Marina Goud
Marina Goud
van links naar rechts: ik, Britt, Marina
van links naar rechts: ik, Britt, Marina
rechts: Jeanine
rechts: Jeanine