DIY (bijzet)tafel decoreren

23-09-2019

Misschien zag je hem al voorbij komen op mijn Instagram, het gedecoreerde tafeltje! Met wat verlicht jute touw, dikke tape en een goede bijzettafel heb je binnen tien minuten een leuk versierd tafeltje. En uiteraard, helemaal in de herstsfeer.

Wat heb je nodig?

Stap 1: Tapen

Zorg dat je een dikke foam tape hebt. Bij de benodigdheden staat een suggestie met een goed plakkende tape.

Meet hoeveel centimeter tape je nodig hebt en plak alvast de tape op  de rand van de bijzettafel. Als de afmetingen kloppen met het tafeltje, haal dan het plakkertje van de tape eraf. Misschien is het touw wat kleiner dan de tape,  dit geval moet je de tape dan even dubbel vouwen (zie foto's).

Stap 2: Plakken

Als de tape goed is aangebracht, is het tijd om het jute touw erop te 'plakken'. Begin met het uiteinde, zodat je het kastje met de batterijen op het einde kunt verstoppen. 

Duw het jute touw op de tape aan zodat het goed blijft plakken. 

Stap 3: De afwerking

Als het touw is aangebracht op het tafeltje kun je het uiteinde gaan afwerken. Dit kan op verschillende manier en het ligt er net aan hoe groot het tafeltje is, wat erop/eronder ligt en de tafelpootjes. 

Onder mijn bijzettafel ligt een mand met dekentjes. Hierop leg ik het touw en stop ik het kastje met de batterijen onder de deken.

Stap 4: Schijnen maar!

Als alles goed is aangebracht en de batterijen op een goede plek liggen, ben je klaar met het decoreren.