Roemeense bruiloft

12-04-2019

Weer even iets heel anders, een Roemeense bruiloft! Wat heb ik hier naar uitgekeken, een andere cultuur snuiven en natuurlijk de gezelligheid van een bruiloft beleven. Op 11 april ging ik met mijn vader naar Roemenië en 12 april hadden wij een bruiloft van kennissen.

"So what are you doing at a Romanian wedding?"

Deze vraag werd dus pittig vaak gesteld, wat doe je op een Roemeense bruiloft? Een ingewikkelde uitleg heeft dit nodig, maar ik zal proberen het makkelijk uit te leggen. Onze familie uit Canada heeft Roemeense familie. Toen wij een bruiloft hadden in Canada, van onze familie, leerden wij de opa en oma kennen van het bruidspaar. De opa en oma kwamen uit Roemenië en nodigden ons uit om ze een keer te bezoeken en een weekje te logeren. Een jaar later hebben we dat gedaan en bleven mijn zus en ik bij hun dochter en kleindochter slapen. Op dat tijdstip was de kleindochter al verloofd en in die week hebben we samen een gezellige tijd gehad. Een half jaar later ontving mijn zus een uitnodiging voor hun bruiloft! Helaas kon mijn zus niet mee omdat ze examens had, dus ging ik met mijn vader naar de bruiloft

Genoeg over de mensen van de bruiloft, nu even over hoe geweldig mooi de bruiloft was! De locatie was zo royaal, chique en groot, de perfecte feestlocatie! Alles was gedetailleerd met goud en er was veel versierd met bloemen. De tafelstukken zagen er ook prachtig uit, net als de menukaarten.

Vlak na de ceremonie, waar we niks van verstonden, begon het diner. Het diner bestond uit 5 gangen. Tussen die gangen door waren er genoeg dingen te doen. Een photobooth, donutwall, een candybar, een ruimte met spelletjes en om de beurt werd er een tafel geroepen die met het bruidspaar op de foto mocht. Het opvallende van het diner was dat het de hele avond door eten was, en wanneer je geen eten op je bord had liggen ging je maar een rondje lopen of deed je een praatje met de mensen die een tafel verderop zaten.

In de loop van de middag had ik kennis gemaakt met de bruidsmeisjes, de zusjes van de bruidegom. Gelukkig kon een groot deel van alle gasten een beetje Engels zodat ik niet helemaal lonely aan mijn tafeltje zat haha. Met nog een broertje en neef van de bruidegom hebben we een fotosessie gehouden bij de photobooth.

Helaas was de bruiloft al weer snel voorbij en was het tijd voor papa en mij om weer naar huis te gaan, er stond die week erop mij een werkweek te wachten:)

Hier nog wat leuke foto's van de bruiloft:

sister, Dorothy and Ionathan
sister, Dorothy and Ionathan
En nog even poseren bij de mooie trap
En nog even poseren bij de mooie trap
Jurk: Ted Baker, clutch en sieraden: Bijou Brigitte, pumps: Dorothy Perkins
Jurk: Ted Baker, clutch en sieraden: Bijou Brigitte, pumps: Dorothy Perkins