Chamonix

13-03-2020

Chamonix, een gezellig dorp wat in de Franse Alpen ligt. Een prachtige omgeving, een leuk dorp en je kunt er ook fijn skiën. 

De reis

Het reizen naar Chamonix vanuit Zeeland duurt ongeveer 9-10 uur, dan heb je ook wel 950 kilometers gereden. Helaas hebben wij het niet zo getroffen op de heenreis en kwam er nog 2 uur file bij.

Aankomst Chamonix

Na een lange reis kwamen we bij het vakantiehuis aan waar de lekkere hapjes stonden te wachten. Omdat we nogal met een grote groep op vakantie waren, was het huis net iets groter en ruimer zodat we er allemaal in kwijt konden.

Hier enkele foto's om een impressie te krijgen van ons verblijf:

Het dorp Chamonix

Na een klein kwartiertje lopen vanaf het huis kwam je in het dorp. Een erg sfeervol dorp met leuke houten panden, verlichting en mooie winkels. 

Je ziet in dit soort dorpen dat ze echt gemaakt zijn voor de sneeuw. Aan het begin van de week lag er helemaal geen sneeuw en zag alles er dus een beetje grauw en kil uit. Maar ondanks dat konden we aan het begin van de week heerlijk buiten in ons t-shirt zonnen. 

Veel variatie

Het dorp is toch wel groter dan je denkt en is voorzien van veel verschillende dingen. Zo heeft het bijvoorbeeld een grote speelgoedwinkel, 3 winkels waar ze patisserie verkopen, een Mc Donalds, een casino, verschillende dure merkwinkels en zonnebril winkels. Iets wat je totaal niet verwacht van een wintersportdorpje. Dit komt omdat het gebied dichtbij de Mont Blanc ligt en daardoor erg toeristisch is.  

Halverwege de week ging het gelukkig sneeuwen en zo was het ook veel beter weer om te gaan skiën. En natuurlijk zag het dorp er nog gezelliger uit in de sneeuw met al die lampjes en houten huisjes.

Terwijl we met het gezin door het dorp liepen, deden we lekker kinderachtig een sneeuwballengevecht. Toen we per ongeluk andere personen raakten, deden er af en toe wat onbekende mensen mee, echt super grappig!

Local food

Het lokale eten is een combinatie van de Franse lekkernijen en de Duitse lekkernijen. Dat zag je vooral in de winkels in het dorp; worstjes, kazen, wijn, nootjes en verschillende soorten jam. 

Dineren met z'n allen

Naast al die lekkernijtjes moesten we als familie natuurlijk ook de kaasfondue uitproberen. Er kwam een kok die lekkere hapjes met ham had gemaakt en ook nam hij een kaasfondue mee. Hierin dop je kleine aardappeltjes of stukjes brood. Als nagerecht kregen we een bijbehorend toetje die gemaakt was van dikke slagroom, een schuimpje en frisse frambozen. Voor de kinderen was er huisgemaakte spaghetti. 

Skiën op de Mont Blanc 

Om nu te zeggen dat we echt op de Mont Blanc hebben geskied is misschien wat overdreven gezegd, maar we skieden in de buurt. Het skigebied is erg groot en is voorzien van verschillende pistes. Ondanks mijn peesontsteking heb ik gelukkig nog twee keer kunnen skiën. 

Bovenin de bergen is het zo toeristisch, wat de prijzen in de horeca helaas duurder maken. Zo betaal je snel €6 voor een flesje Cola en ben je veel kwijt voor een lunch. Alternatief? Zelf lekker broodjes meenemen! (Stiekem zijn wij dit gewoon 2x vergeten)

Dat was hem dan! Bedankt voor het lezen en ik hoop zo snel mogelijk een nieuwe blog te uploaden.